Kosten om een rietendak te reiningen; schuimen, spoelen, scheren of kammen

  • Schuimen: Als het enigszins mogelijk is dan zullen wij proberen het dak te reinigen met schuim, maar als de laag algen te dik is of het dak is helemaal bedekt met mos, dan volstaat schuimen niet meer. De kosten voor het schuimen van een gemiddeld rietendak ligt tussen de € 325,00 en € 370,00 exclusief reiskosten 
  • Spoelen: Wanneer de laag algen op het dak te dik is om met schuim af te breken, en het riet is niet te ver aangetast, dan kunnen wij het dak spoelen, wij gebruiken hiervoor dezelfde installatie als voor het schuimen, de kosten voor het schoonspoelen worden berekent op basis van uurloon, wij maken dan vooraf een prijsopgave.
  • Scheren of Kammen: Wanneer uw dak veel mos groei heeft, of dat de toplaag van het dak te zacht is geworden, dan moet het dak eerst geschoren / gekamd worden, er wordt dan door de rietdekker een laagje van het riet afgeschoren, na deze behandeling kan er dan begonnen worden met het jaarlijk schuimen. U kunt uw rietdekker vragen om een prijsopgave, en wanneer u geen rietdekker heeft kunnen wij wanneer u binnen de regio van ons rietdekkersbedrijf valt een prijsopgave maken. (www.rietbeheer.nl)